ANBI Gegevens

Naam ANBIRipple of Life Project
RSIN/Fiscaalnummer/ANBI866236004
KvK-nummer92976476
Bereikbaar via Whatsapp+316 45 71 88 25
RekeningnummerNL61 INGB 0110 1456 23
Websitehttps://rippleoflifeproject.com
E-mailrippleoflifeproject@gmail.com
AdresSpui 18
Postcode1273 MR
PlaatsHuizen

Bestuur:

Voorzitter: Aziz Williams, geboren in Gambia, wonende in Huizen. 
Secretaris: Eline Williams, wonende in Huizen. 
Penningmeester: Hendrikus Theodorus Wilhelmus Akkerman, wonende in Blaricum. 

De bestuursleden genieten geen beloning voor hun werkzaamheden.

Beleidsplan Ripple of Life Project

Geldigheidsduur
Dit betreft het beleidsplan van het Ripple of Life project, met de ingangsdatum van 15-02-2024. Dit beleidsplan is geldig voor de komende twee jaar. Hierna zal door de bestuursleden opnieuw een beleidsplan worden opgesteld.

Doel, visie en missie van de stichting
Doel:
De stichting heeft tot doel het bevorderen en stimuleren van projecten ten behoeve van lokale scholen en/of weeshuizen alsmede overige hulpbehoevende te Gambia door middel van het ter beschikking stellen van allerlei hulpgoederen.

Visie:
Onze visie is een wereld waarin alle kinderen, studenten en gemeenschappen toegang hebben tot essentiële basisbehoeften, waaronder schoon water, onderwijs, goede zorg en kansen voor een betere toekomst. We streven ernaar om op korte termijn een directe impact te maken door waterputten en andere essentiële voorzieningen te creëren, en op lange termijn een duurzame verandering te bewerkstelligen door middel van educatieve programma’s en gemeenschapsontwikkeling.

Missie:
Onze missie is om de levensomstandigheden van arme kinderen, studenten en gemeenschappen te verbeteren door middel van het aanpakken van de basisbehoeften en het bieden van kansen voor groei en ontwikkeling. We willen dit bereiken door middel van gerichte acties, partnerschappen en bewustwording, waarbij we duurzaamheid en gemeenschaps betrokkenheid centraal stellen.

Ambities:
1. Waterputten en basisvoorzieningen: In de komende 2 tot 3 jaar willen we ons richten op het realiseren van meer waterputten met solarpomp en andere basisvoorzieningen in gemeenschappen die hier dringend behoefte aan hebben. Zoals goede zorg voor iedereen. Door samen te werken met lokale partners en belanghebbenden streven we ernaar om directe toegang tot schoon water te bieden en de gezondheid en hygiëne te verbeteren.

2. Onderwijs en kansen: We willen ons ook inzetten voor de toegang tot onderwijs en het creëren van kansen voor kinderen en studenten. Dit omvat het verstrekken van schoolbenodigdheden, beurzen en educatieve programma’s die hen in staat stellen om hun volledige potentieel te bereiken en een betere toekomst op te bouwen.

3. Duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling: Naast onze directe interventies willen we de nadruk leggen op duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling. We streven ernaar om lokale gemeenschappen te betrekken bij het plannen en implementeren van projecten, zodat ze zelfredzaam worden en de veranderingen op lange termijn kunnen handhaven. We zullen ook educatieve programma’s opzetten om bewustwording te vergroten over milieubescherming, duurzaam gebruik van hulpbronnen en gemeenschapszin.

Giften en besteding van fondsen:

De stichting verkrijgt zijn geld door middel van het inzamelen van donaties, het aanvragen van subsidies, en het vinden van sponsoren bij lokale ondernemers/ organisaties en particulieren. 

Het geld binnen de stichting wordt beheert door de penningmeester. Het vermogen wordt aangehouden op een spaarrekening. Aan het eind van het kalenderjaar wordt door de penningmeester een balans en staat van baten en lasten opgemaakt. De jaarstukken worden door het bestuur vastgesteld. Na goedkeuring door het bestuur worden deze gegevens op de website geplaatst. En eventueel batg saldo bij vereffening zal besteed worden overeenkomstig de doelstellingen van de stichting. 

Het ingezamelde geld wordt besteed aan het bevorderen en stimuleren van projecten ten behoeve van lokale scholen, weeshuizen en andere hulpbehoevende gemeenschappen in Gambia. Dit wordt concreet gemaakt door het mogelijk maken van onderwijs voor weeskinderen, het investeren in gezondheidsprojecten, het aanleggen van waterputten en het onderhoud van scholen.